Beszámoló 2012. negyedik negyedévről

Tisztelt Bajtársak! December 15-el az egyesület vezetése úgy döntött, hogy a 2012-es évet lezárja, és a december 27-én tartandó állománygyűlésen értékeli az elmúlt esztendőt. Miután a korábbi negyed évek során készítettem összegzést a véghezvitt munkánkról, így szeretném a következőkben felsorolni az utolsó három hónap eseményeit. Az elmúlt három hónapban sajnos csupán 10 rendezvényről tudok beszámolni.

 

Október:

A hónap 5-én és 6-án az aradi vértanúk megemlékezéseivel kezdődettek. Ez szerencsére igen sok tennivalót biztosítottak számunkra. Szegeden, Békésszentandráson, Apátfalván, és Szarvason is jelent meg az egyesület valamilyen formában. Szegeden szokás szerint a Kiss Ernő emléktáblánál, valamint az Aradi vértanúk terén vettünk részt az ünnepségeken. Az apátfalvi, szarvasi, és békésszentandrási rendezvényről a jelenlévők tudnak részletesebb információval szolgálni.

Sajnos ezeken kívül egyéb rendezvényeink nem voltak a hónapban.

 

November:

November 4-én, Szegeden, a Rákóczi téren volt jelen 2 bajtársunk a forradalom leverésének emlékünnepségén, melyet Dr. juhász százados szervezett. November 10-én az austerlitz-i csatára készülve Kerepesen Udovecz ezredes úr szervezésében idén is gyalogsági alaki kiképzésre, felkészítésre került sor, melyen 4 tagtársunk képviselte az egyesületet. Majd november 25-én szintén Austerlitz-re készülve szervezett Tóth Bence és Pop Hunor őrmester urak egy alaki gyakorlást, amely egyfajta „házi” rendezvény volt. Ezen összesen 7 fő vett részt. Bővebb információ a szervező őrmesteruraktól kérhető.

 

December:

A hónap első napján, Békésszentandrási szakaszunkat kérték fel a községi könyvtárban díszegységnek, mivel állampolgársági eskütételekre került sor. Bolgár Tünde hadnagy asszony 5 fő élén vezette a szakaszt, és a rendezvényről részletes beszámolót küldött.

Szintén e napon került sor a csehországi Slavkov városában az austerlitz-i csata bemutatójára. A magyar különítményt 6 fő erősítette.

A hónap és egyben az év utolsó rendezvénye a december 15-én megtartott előadássorozat volt a Tömörkény Gimnáziumban, Szegeden december 15-én. Tóth Bence szervezett egy kis bemutatót az egyesületről a Tömörkény-napra.

 

 

Összesítés:

Az egyesületi tagságban történt változás ebben a negyed évben, mivel egy fő, Lobár Péter hő. betyár személyével gazdagodott egyesületünk. Fogadjuk nagy tisztelettel, és kívánunk neki jó munkát köztünk. Kilépés az egyesületben nem történt, így jelenleg 74 fővel rendelkezik egyesületünk.

Mint az egyesületi táborkari főnöke, ezúton szeretném megköszönni a Kedves Bajtársak áldozatos munkáját ebben az évben, és bízom benne, hogy a jövő szintén hasonló kellemes összejöveteleket tartogat számunkra, és főleg még többet.

 

 

                                                                                                                           Kiss Kornél

Szeged, 2012.12.20.                                                                                          hő. hadnagy

                                                                                                                        táborkari főnök